Articole-Vanat.ro

Siguranta* ar trebui sa fie intotdeauna prioritatea dvs. si nu doar propria dvs. siguranta, ci si a altora.

Este vital ca scara dumneavoastra de tragere(foisorul) sa nu fie orientata spre cladiri, drumuri sau animale.

Raspunderea publica este, de asemenea, un factor important de care trebuie sa tineti cont atunci cand va stabiliti locul pentru fixarea foisorului. Daca cineva urca si se raneste, puteti avea o problema serioasa. Asigurati-va ca toate foisoarele pe care le folositi afiseaza in mod clar un semn "NU UTILIZATI FARA AUTORIZATE". Verificati regulat locul de tragere, chiar si in zile in care nu sunteti la vanatoare. Verificati ca totul este in siguranta, foarte bine prins de copac si ca acesta nu a suferit niciun alt tip de deteriorare. O idee buna ar fi crearea unei liste scurte de verificare a componentelor vitale care vor avea nevoie de verificare.

Locatie

Inainte de a merge sa fixati  cu scara de tragere, nu pierdeti timpul incercand sa ghiciti unde ar putea fi o locatie buna, faceti-va temele din timp.Camerele de urmarire sunt o sursa perfecta de informatii; verificati din timp imaginile pentru a vedea ce zona viziteaza cerbul in mod frecvet.

Profitati de zonele naturale de provizii. Cerbul va lua cu usurinta toate ghindele sau castanele din aceste zone; trebuie sa acordati intotdeauna o atentie deosebita acestor zone. Este intotdeauna cel mai bine sa ne folosim de bogatiile naturii, deoarece porumbul si alte furaje pot fi scumpe!

Pe masura ce alimentele naturale se diminueaza, luati in calcul umplerea contaierelor de mancare pregatite si folosite de vanatori. Acestea pot fi uneori un as in maneca. DAR NU LE SUPRAINCARCATI, altfel vor functiona impotriva dvs. Veti alunga cerbul si veti anula scopul de a avea scari, foisoare inalte.

Fixarea

Cand fixati scarile inaltate, incercati sa utilizati cel mai mare copac posibil. Stabilitatea este cheia si o platforma stabila de tragere va creste sansele de a dobora vanatul.

Odata ce v-ati hotarat asupra locului, o idee buna ar fi sa eliminati orice ramura care ti-ar obtura vizibilitatea de tragere.

Utilizati o curea rezistenta pentru a fixa scara pe copac. Retineti ca unele scari pot sa cantareasca peste 40 kg, fara a include greutatea proprie si a echipamentului.

 

Pregatirea pentru tragere

Acum, ca sunteti intr-un loc inalt, ce este amenajat intr-o locatie perfecta si prins in siguranta de un copac, poate incepe jocul asteptarii.

S-ar putea sa stati in foisorul dvs. toata ziua fara urma de cerb, dar tot trebuie sa fiti pregatit pentru a va oferi o sansa  clara de tragere.

Nu exist? nici o garantie asupra distantei la care va fi cerbul fata de foisorul dumneavoastra. Trebuie sa fii gata sa tragi la diferite distante, dar numai daca ai o vizibilitate clara asupra vanatului tau. Nu trageti decat daca sunteti 100% sigur. Daca nu sunteti sigur pe tragerea dumneavoastra la distante diferit, petreceti ceva timp practicand o gama diferita de trageri inainte de a va deplasa la locul pregatit.

Aveti grija, sa aveti noroc, trageti drept si sa va bucurati de timpul petrecut in padure!

* Acesta este un sfat numai din experientele noastre de echipa pro-vanatoare. Regulamentele ?i cerintele legii legat de zona exacta de vanatoare trebuie verificate si confirmate